Los Angeles’ta 2. Gün: Universal Studios ve Outlet

Los Angeles gezimizde ikinci gün ritmimizi biraz daha arttırıyoruz ve ilk rotamızı Universal Studios, ikinci rotamızı ise LA'in en büyük outleti Camarello olarak planlıyoruz. 

Universal Studios

Çocuk olsaydım da ancak bu kadar heyecanlanırdım sanırım.  Universal Studios ister çocukla gidin ister çocuksuz gerçekten çok keyifli zaman geçirebileceğiniz bir tema park. Özellikle  hafta içi gidecek şekilde planlamanızda daha az sıra beklemeniz açısından fayda var. Hafta sonları 90 dakikaya varan bekleme süreleri olabiliyormuş aktivite kapılarında. Biz Salı günü gittik, maksimum 15 dk bekledik. Eğer gidişiniz kalabalık bir güne denk geliyorsa onun da çözümü var. Normalde 90 $ civarındaki ‘Day Pass’ yerine 150 $’lık ‘Front of Line Pass’ bilet alırsanız parkın içindeki tüm aktiviteler için öncelik hakkı almış oluyorsunuz, uzun kuyrukların başına alıveriyorlar sizi- bu esnada day pass’lilerle göz göze gelmemeye çalışın, hoş bakmayacakları kesin (= Girişte neyi nerede bulacağınızı gösteren küçük haritaları almayı unutmayın. Bilet fiyatlarına ve ayrıntılı bilgiye http://www.universalstudios.com/ 'dan ulaşabilirsiniz.

Universal'ın En Keyifli Aktiviteleri


Gelelim en başarılı bulduğum Universal aksiyonlarına. Biz çok şanslıydık.. Parka girer girmez karşımıza ‘Inspicable me’ çıktı! Çılgın Hırsız Minnionlar Universal’a yeni gelmişti! Ve çook keyifliydi. Şiddetle tavsiye edeceğim diğer çok boyutlular arasında Transformers, Mummy, The Simpsons, vardı. Burada resmen dünyadan kopup başka boyutlara gidiyorsunuz. Amerikalılar bu işi gerçekten biliyor.

Waterworld’ü de kaçırmayın günde birkaç kez sahneliyorlar. Gerçek bir Hollywood film çekimini hileleriyle birlikte tüm çıplaklığıyla görebiliyorsunuz.  Azıcık ıslanmaktan bir şey olmaz diyorsanız, -ki hiçbir şey olmuyor- JurassicPark’ı da tavsiyelerim arasına ekliyorum. Biraz Çığlık atmak iyi geliyor. İndiğinizde en korkmuş, yamuk yumuk surat ifadenizle fotoğraflandığınızı fark ettiğinizde de kahkahalara boğuluyorsunuz :D
Ve Universal’ın olmazsa olmazı ‘Stüdyo Turu’. Filmlerin, dizilerin çekildiği stüdyoları havadar bir otobüsle gezerken bir yandan da ekranda hangi filmin hangi sahnesinin, önünden geçtiğiniz stüdyoda çekildiğini görüyorsunuz.  Bir ara King Kong’lu bir Jungle’a düşüyorsunuz, dinozorların arasından geçiyorsunuz, bir tren istasyonunda yanı başınızda tren kazası olurken bir tarafta yangın ve patlamalarla irkiliyorsunuz...

Rüya gibi geçiyor Universal Studios. Çıkmadan ünlü Jonny Rockets’ta bir şeyler atıştırıyoruz. Burası da geleceğe dönüş filmindeki hamburgerci. Universal’da gününüzün büyük bir kısmını rahatlıkla geçirebiliyorsunuz.
Amerika’da Universal Studios dışında gidebileceğiniz pek çok tema park var, Disneyland ve Six Flags bunlardan iki tanesi.. Biz Universal’la yetindik çünkü gidecek çok yerimiz vardı ve enerjimizi biraz da Las Vegas, Carmel ve San Francisco’ya ayırmak istedik.
Los Angeles’tan ayrılmadan mutlaka Camerello Premium Outlet’e uğrayın ve en az 3 saatinizi ve biraz bütçe ayırın. Tommy, American Eagles, Abercrombie, GAP, DKNY vb. pek çok markanın ürünlerini Türkiye’dekinin yarısından da ucuza bulabileceksiniz. Gitmeden www.premiumoutlets.com sitesinden ücretsiz üye olarak indirim kuponları almayı unutmayın. Outletlerde işe yarıyorlar. Ayrıca girdiğiniz her mağazada clearence yazılarını arasın gözleriniz. Bu kısımlar ekstra indirimli alanlar. Camerello Outlet alışveriş severlerin rahatlıkla bir gününü geçirebileceği büyüklükte bir yer, Amerika'ya giderken yanınızda ekstra bir bavulla gitmenizde yarar olduğunu söylemeliyim daha da güzeli bizim gibi bavulunuzu outletlerden de alabilirsiniz... Bu gittiğimiz outletlerden sadece ilki, bizi bekleyen 4 outlet daha var :)  Camerello adresi ve yol tarifi için tıklayınız.

Bir sonraki rotamız Las Vegas. Detaylara buradan ulaşabilirsiniz